Yeni Papa’dan çarpıcı uyarı: İnsanlığın en büyük tehdidi kapıda

Papa Leo XIV, Chicago kökenli bir din adamı olarak yapay zekanın insan onuruna, adaletine ve emeğine olası zararlarına dikkat çektiğinde bulundu. Papalık vizyonunu Cumartesi günü açıklayan 69 yaşındaki Papa, yapay zekanın insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Yapay zekanın, insan ilişkilerini yalnızca algoritmalara indirgeme riski taşıdığını belirten Papa Leo XIV, bu güçlü teknolojinin küresel bir etik ve yasal çerçeveye oturtulması gerektiğini savundu. Bu doğrultuda uluslararası bir antlaşma çağrısında bulundu.

YAPAY ZEKA VE SANAYİ DEVRİMİNİN ÖNEMİ

Papa Leo XIV, ismini Katolik sosyal öğretilerin temellerini atan ve 1878-1903 yılları arasında görev yapan Papa Leo XIII’ten aldığını açıkladı. Papa Leo XIII, 1891 tarihli Rerum Novarum genelgesiyle işçi haklarına ve kapitalizmin sorunlarına dikkat çekmiş, modern sanayi devrimi ile gelen toplumsal sorunlara çözüm aramıştı.

Yeni papa, günümüzdeki teknolojik dönüşümün benzer bir çağı başlattığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün kilise, yapay zeka gibi gelişmelerle karşı karşıya kalan dünyaya insan onurunu, adaleti ve emeği koruma amacıyla sosyal öğretilerini sunmaya devam etmektedir.”

Related Posts

KONDA’nın anketi Erdoğan’ın canını sıkacak!

KONDA Araştırma’nın 12-13 Nisan tarihlerinde yaptığı ankette Türk halkının yüzde 67’si “Seçimi Erdoğan’ın kazanması Türkiye için kötü olur” yanıtını verirken Erdoğan ve İmamoğlu’nun yarışacağı bir seçim senaryosunda İmamoğlu yüzde 43 oy alırken, Erdoğan yüzde 33’te kalıyor.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık: “Topla öldür kanunu!” sokak köpeklerini azaltmak yerine çoğaltacak

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ‘AYM Kararı Sonrası Neler Yaşanacak?’ sorusunu yanıtladı.

Milas kovboyları sokakları birbirine kattı yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde motosiklet üzerinde çevreye ateş ederek ilçeye korku salan “Milas kovboylarını” polis onlarca saat kamera görüntüsünü izleyerek yakaladı.

CHP’li Tanrıkulu: Kayyum rejimine son verilmesi lazım

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Demokrasi inşa edilecekse kayyum rejimine son verilmesi lazım” dedi.

İspanya, İsrail’in Gazze’deki ablukasının kaldırılması için BM’den karar çıkarmak istiyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya ilişkin karar tasarısını en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunacaklarını söyledi. Albares, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan AB Dışişleri …

Pervin Buldan: “Hepimize hayırlı olsun”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Asıl şimdi barışın mihenk taşları döşenecek, hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir