Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlıların Fiziksel Aktivite ve Egzersizle Kronik Hastalık Riski Azalıyor!

Uzmanlar, yaşlılık döneminde sağlığın korunmasının fiziksel aktivite ile mümkün olduğunu belirtiyor. Yaşlı Bakımı Programı’ndan Dr. Büşra Kul, yaşlılara yönelik egzersizlerin kronik hastalık riskini azalttığını ve yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini vurguluyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlık durumunun korunması ve günlük yaşamlarının bağımsız şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, fiziksel aktivite ve egzersizin yaşlılık dönemindeki kritik rolüne dikkat çekiyor.

Yaşlılar için Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Önemli

Dr. Büşra Kul, yaşlılıkta sağlığın korunmasının öneminin altını çizerek, fiziksel aktivitenin kritik rol oynadığını belirtiyor. Sağlık durumunun korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için düzenli ve doğru şekilde yapılan egzersizlerin hem bedensel hem zihinsel sağlığa katkı sağladığını ifade ediyor. Yaşlılara yönelik egzersiz programlarının, kronik hastalık riskini azaltmanın yanı sıra yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtiyor.

Zihinsel Gerileme Azalıyor…

Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlığına katkı sağlayacak aerobik egzersizlerin zihinsel gerilemeyi azaltacağını, esneklik ve denge egzersizlerinin düşme riskini azaltacağını, ev işleri ve bahçecilik gibi farklı egzersiz türlerinin ise zihinsel sağlığa olumlu etkisi olacağını öneriyor.

Sağlıklı Yaşlanma Fiziksel, Zihinsel ve Sosyal Sağlığı Kapsıyor

Dr. Büşra Kul, sağlıklı yaşlanmanın fiziksel sağlığın yanı sıra zihinsel ve sosyal sağlığın da önemini vurguluyor. Farklı aktivitelerle aktif bir yaşamın mümkün olduğunu ve böylece yaşam kalitesinin artabileceğini belirtiyor.

Yaşlı Sağlığında Uyku Kalitesi Önemli!

Yaşlı bireylerin sağlıklı uyku düzeni için düzenli uyku saatlerine, gündüz uykularından kaçınmaya ve ağır yemeklerden kaçınmaya dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Dr. Büşra Kul, uyku hijyeninin, uyku ortamının düzenlenmesinin ve uyku saatlerinin planlanmasının önemine değiniyor.

Düşmeler Önlemlerle Azaltılabilir!

Dr. Büşra Kul, yaşlılarda düşme olaylarının basit çevresel önlemler ve uygun egzersiz programlarıyla önlenebileceğini belirtiyor. Ev ışıklandırmasından kaymaz paspaslara kadar çeşitli önlemler alınabileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir