Volkswagen 5 bin 700 aracını koltuk sorunu nedeniyle geri çağırıyor

Volkswagen ID. Buzz Modelinin Güvenlik Sorunları Çözülüyor

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), ID. Buzz’ın üçüncü sıra koltuğunun resmi olarak iki kişilik tasarlanmış olmasına rağmen fiziksel olarak üç yolcunun oturabileceği kadar geniş olduğunu belirledi. Ancak, koltukta yalnızca iki emniyet kemeri bulunuyor. Bu durum, ABD’nin federal güvenlik standartlarıyla çelişiyor.

NHTSA, koltuğun oturma yüzeyinin güvenlik yönetmeliklerinde belirtilen maksimum genişliği aştığını ve bu durumun potansiyel bir güvenlik riski oluşturduğunu vurguluyor. Üçüncü sıradaki koltuğa üç kişi oturduğunda, ortadaki yolcu için emniyet kemeri bulunmuyor. Bu da olası bir kaza anında yaralanma riskini artırabilir.

Fiziksel Düzenleme Çözümü

Volkswagen, bu sorunu çözmek için ilginç bir yöntem belirledi. Şirket, üçüncü emniyet kemeri eklemek yerine, mevcut koltuğa ek dolgusuz trim parçaları monte ederek oturma alanını daraltmayı planlıyor. Bu sayede, yalnızca iki kişi için tasarlanmış koltuk, güvenlik standartlarına ve tasarım amacına uygun hale getirilecek.

Bu çözüm, ek kemer montajından daha basit ve hızlı bir alternatif olarak görülüyor. Volkswagen, böylece ID. Buzz modelinin güvenlik standartlarına uygunluğunu sağlayarak, geri çağırma işlemlerini hızla tamamlamayı amaçlıyor.

Global Etki ve Türkiye’ye Olası Yansımalar

Bu geri çağırma, tüm ABD pazarındaki ID. Buzz modellerini kapsıyor. Volkswagen, etkilenen araç sahipleriyle iletişime geçerek gerekli düzeltmeleri ücretsiz olarak yapacak. Şirketin bu adımı, araç sahiplerinin güvenliğini sağlamak için gösterdiği sorumluluğu ortaya koyuyor.

ID. Buzz, ABD pazarında 2024 yılı sonlarında satışa sunulmuş ve çevre dostu özellikleri ile dikkat çekmişti. Elektrikli minibüs, retro tasarımı ve geniş iç hacmiyle beğeni toplasa da, bu geri çağırma durumu modelin imajını etkileyebilir. Avrupa pazarında daha önce tanıtılan ve kullanılan ID. Buzz, özellikle elektrikli araç segmentinde önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

Türkiye pazarında da güçlü bir marka olan Volkswagen, ID. Buzz modelini gelecekte ülkemize getirme olasılığını göz önünde bulunduruyor. Bu gelişme, elektrikli araçlara olan ilgiyi artıran Türkiye’deki otomobil meraklıları için de önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Tasarım Detaylarına Dikkat

Volkswagen’in ID. Buzz modeline yönelik bu geri çağırma, otomotiv endüstrisinde tasarım detaylarına ne kadar dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu olay, global güvenlik standartlarına ve araç mühendisliğine olan hassasiyetin önemini vurguluyor. Otomotiv üreticilerinin, güvenlik ve tasarım unsurlarını birbirine entegre bir şekilde ele alması gerektiği bir hatırlatma olarak değerlendirilebilir.

Related Posts

ABD’yi orman yangını vurdu! 20 bin dönüm alan kül oldu

ABD’nin Arizona eyaletinde 13 Mayıs’ta çıkan “Greer yangını” söndürülemiyor. Alevler şu ana kadar 20 bin 425 dönümlük alanı küle çevirdi. Yangının sadece yüzde 38’i kontrol altına alınabildi. Adını Arizona’nın Beyaz Dağlar bölgesindeki küçük bir …

Eski TİP vekili Yusuf Ziya Bahadınlı hayatını kaybetti

1965 seçimlerinde TİP’ten vekil seçilerek Meclis’te görev yapan Yusuf Ziya Bahadınlı, 97 yaşında hayatını kaybetti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümü, yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

CHP’li Mahmut Tanal’dan ’19 Mayıs’ mesajı: ‘Gençliğe çağrımızdır; siz olmadan Saray rejimini değiştiremeyiz!’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili, “Tarih, dün olduğu gibi bugün de vatanı kurtarmak için antidemokratik uygulamalar ve adaletsizlik karşısında susmayan gençliğin hikayesini mutlaka yazacaktır” dedi.

Diyarbakır’da suç örgütü operasyonunda 19 tutuklama

Diyarbakır merkezli 5 ilde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheliden 19’u tutuklandı.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu başladı

Romanya’da seçmenler cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bugün sandık başına gitti. Seçim, bugün yerel saatle 07.00’de başladı.