Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Tiroid Hastalığı Göz Sağlığını Nasıl Etkiler?

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, tiroid ve göz arasındaki ilişki, çoğu zaman göz ardı edilmesine rağmen bazı tiroid hastalarının göz sağlığında ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Prof. Dr. Didem Serin’in açıklamalarına göre, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceği ve bu bulguların kişiden kişiye değişebileceği belirtiliyor.

Gözde yaşanan hastalık belirtileri arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlar bulunmaktadır. Bu belirtiler Graves hastalığına özgü olmayıp, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebilmektedir.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu vurgulayarak, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ağır seyredebilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Hastaların sigarayı bırakması önemlidir ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Serin, tiroid hastalığında düzenli göz kontrollerinin önemine işaret ederek, gözlerinde belirtiler hisseden hastaların bir göz doktoruna başvurmasını tavsiye etti. Bazı tiroid hastalarının “kortikosteroid” tedavisine ihtiyaç duyabileceğini belirtti ve şunları ekledi: “Tedavi sürecini hastalarla detaylı bir şekilde konuşmak önemlidir, çünkü ek tedavi yöntemleri gerekebilir. İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavi başarısında önemli bir rol oynamaktadır.”

Related Posts

Ekran süresi uzadıkça çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dijital bağımlılık artıyor: Ekrandan uzak tutun

Yaz ayları yaklaşırken çocukların dijital araçlarla geçirdikleri vakit de artıyor. Uzmanlar aileleri çocukları uzun süre ekran başında tutmamaları konusunda uyarıyor.

Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlılıkta fiziksel aktivite ve egzersiz kronik hastalık riskini azaltıyor! Yaşlılık döneminde sağlık durumunun korunmasının önemine dikkat çeken uzmanlar, fiziksel aktivitenin sağlığın korunmasında kritik rol oynadığını söylüyor.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.