Polis, tutuklanmasından 1 ay sonra gece yarısı kapı kapı dolaşıp Ahmet Özer’in ev sahibini aramış

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in Komşusunun Kapısına Polis Ziyareti!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in komşusunun kapısına gece saat 1.40 sularında polisin gittiği ortaya çıktı.

Ahmet Özer, Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. 30 Ekim 2024 tarihinde şafak operasyonuyla gözaltına alınan ve aynı gün tutuklanan Ahmet Özer’in ikamet ettiği evin yan komşusunun kapısına gece saat 01:40’ta polis ekipleri tarafından çalındı.

6 POLİSİN GECE YARISI ZİYARETİ GÜVENLİK KAMERASI TARAFINDAN DA KAYDEDİLDİ

Gazete Duvar’ın edindiği bilgilere göre polisler, Özer’in komşusuna “Ahmet Özer’in ev sahibi kim” sorusunu yöneltti. Özer’in komşusu, polislerin gece vakti gelmesinden rahatsızlık duyarak konuyla ilgili herhangi bir ilişkisinin olmadığını belirtti. Polislerin 3 ekip otosuyla evin önüne geldiği görüldü.

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde 6 polisin Ahmet Özer’in komşusunun kapısında durduğu ve bir süre konuştuktan sonra ayrıldıkları görülüyor.

Özer soruşturmasında ismi geçmeyen komşunun panik yaşadığı, polislerin bölgede devriye attığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

30 Ekim sabahı “PKK-KCK terör örgütü üyeliği” iddiasıyla evinden alınan Ahmet Özer, aynı gün tutuklanmıştı. Özer, uzun yıllardır Kürt sorunu üzerine çalışmalar yapan bir akademisyen ve eski HDP üyesiydi. Tutuklama kararında, Öcalan ile yapılan görüşmelere atıf yapılarak örgüt üyeliğine dair deliller sunulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay, tutuklama yazısında Özer’in Öcalan’ın görüşmelerinde adının geçmesini delil olarak gösterdi. Ahmet Özer’in “örgüt üyeliğine” delil olarak sunulanlar arasında Kardeş Kültürler Festivali’nde Rojda Şenses’e konser vermesi de yer alıyordu.

Ayrıca, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararında, 2016 yılında Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallerin soruşturmayı başlattığı belirlenmişti.

Ahmet Özer’in yanı sıra, telefon görüşmesi nedeniyle gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklanmıştı. Başsavcılığın iddialarına göre, PKK yöneticisi Duran Kalkan’ın talimatıyla Ahmet Özer’in Esenyurt Belediye Başkanlığı’na getirildiği öne sürülmüştü.

Özer’in savcılık ifadesinde, telefon görüşmelerinde adı geçen kişilerin beraat etmesini isteyeceğini belirtti. Özer ile telefon görüşmesi yapanlardan M.Ç.’nin, Ahmet Özer’in eski öğrencisi olduğunu ve biber salçası siparişi verdiğini iddia ettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca, kapağını tasarladığı kitapla da anılan M.D. ise Özer ile grafik tasarım işbirliği yaptığını belirtmişti.

Related Posts

New York borsası düşüşle kapandı

Kapanışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,27 azalışla 42.677,24 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,39 azalışla 5.940,46 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,38 kayıpla 19.142,71 puana indi. Tahvil faizlerindeki …

İspanya Meclisi’nden İsrail’e silah ambargosu çağrısı

İspanya Meclisi, İsrail’e yönelik silah ambargosu uygulanmasını talep eden tavsiye kararını kabul etti. Tartışmalı oylama, koalisyon ortağı Sumar ittifakı ile muhalefetteki Podemos ve Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin önerisiyle gündeme geldi. Karar, 347 milletvekilinin katıldığı oylamada 176 “evet” ve 171 “hayır” oyuyla kabul edilirken, birçok milletvekili sonucu ayakta alkışladı.

ABD’yi orman yangını vurdu! 20 bin dönüm alan kül oldu

ABD’nin Arizona eyaletinde 13 Mayıs’ta çıkan “Greer yangını” söndürülemiyor. Alevler şu ana kadar 20 bin 425 dönümlük alanı küle çevirdi. Yangının sadece yüzde 38’i kontrol altına alınabildi. Adını Arizona’nın Beyaz Dağlar bölgesindeki küçük bir …

Eski TİP vekili Yusuf Ziya Bahadınlı hayatını kaybetti

1965 seçimlerinde TİP’ten vekil seçilerek Meclis’te görev yapan Yusuf Ziya Bahadınlı, 97 yaşında hayatını kaybetti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümü, yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

CHP’li Mahmut Tanal’dan ’19 Mayıs’ mesajı: ‘Gençliğe çağrımızdır; siz olmadan Saray rejimini değiştiremeyiz!’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili, “Tarih, dün olduğu gibi bugün de vatanı kurtarmak için antidemokratik uygulamalar ve adaletsizlik karşısında susmayan gençliğin hikayesini mutlaka yazacaktır” dedi.