Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi etkinliklerle dolup taştı!

Katılımcılar Teknoloji Haftasını Eğitimlerle Geçirdi

Bilim ve teknoloji haftasında; YAZEK 1’inci Teknoloji Gecesi, Ramazan CodeCamp ve Türkiye’de ilk yüz yüze KiCad Eğitimi yapılarak katılımcılara hem teknik bilgi hem de ekip çalışması konusunda değerli deneyimler sunuldu.

KATILIMCILAR TEKNOLOJİ HAFTASINI EĞİTİMLERLE GEÇİRDİ

İlk etkinlik 7 Mart’ta iftarla başlayıp 8 Mart’ta sahurla tamamlanan YAZEK 1’inci Teknoloji Gecesi’ydi. Teknoloji geceleri Yazek Yapay Zeka Kulübü tarafından Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ)’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte öğrencilere Python 101 eğitimi verildi ve öğrendikleri bilgileri kullanarak bir GUI (Grafik Kullanıcı Arayüzü) projesi geliştirdiler. Teknolojiye olan ilgileri ve üretkenlikleriyle dikkat çeken öğrenciler, ortaya koydukları projelerle etkinliğin başarısını taçlandırdı.

GİBTÜ Mühendislik Topluluğu ile birlikte düzenlenen Ramazan CodeCamp da yine Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında gerçekleşti. İftarla başlayıp sahurla tamamlanan bu etkinlikte de öğrencilere yine Python 101 eğitimi verildi.

KiCad Eğitimi ise Badi Gaziantep Üniversitesi Topluluğu ve Teknogaraj iş birliğiyle Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde yapıldı. Katılımcılar, elektronik tasarım süreçlerinde yetkinlik kazanarak şematik tasarım, çok katmanlı PCB düzenleme, 3D görselleştirme ve otomatik yönlendirme gibi konularda deneyim sahibi oldu. Açık kaynak tabanlı KiCad platformunun sunduğu olanaklar sayesinde, elektronik tasarım dünyasında önemli bir adım atıldı.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Windows 11’e hayat kurtaran özellik geliyor

Microsoft Windows 11 kullanıcıları için sistem kurtarma projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Grok’tan dün geceyle ilgili ilk açıklama geldi: Kandırıldım

Dün akşam saatlerinden itibaren X’in yapay zeka aracı Grok tarafından verilen yanıtlar gündeme oturdu. Agresif ve argo ifadelerle yanıtlar veren Grok, devlet görevlilerine ve hassas değerler hakkında da ağır cümleler kullandı. Sabah saatlerinde erişim engeli talebi getirilen Grok konuyla ilgili ilk cevabını verdi: Kandırıldım

Bağırsaklarımızda gizli: Sonsuz kimyasallarla savaşıyor

Cambridge Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, insan bağırsağında bulunan belirli bakteri türlerinin, toksik ve “sonsuz kimyasallar” olarak bilinen PFAS’ları emerek zararlı etkilerini azaltabileceğini ortaya koydu.

Yeni bir karadelik sınıfı keşfedildi

Bilim insanları, evrenin kayıp halkasını oluşturabilecek “hafif” kara delikleri ilk kez tespit etti.

Cep telefonunuzda bu 5 belirtiden biri bile varsa dikkat! Verileriniz çalınıyor olabilir

Cep telefonları artık günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu konforun ardında, fark edilmesi zor ama tehlikesi büyük bir tehdit gizleniyor: siber casus yazılımlar. Eğer cihazınızda alışılmadık davranışlar fark ediyorsanız, hedef alınmış olabilirsiniz. İşte telefonunuzda dikkatle izlemeniz gereken 5 kritik uyarı işareti…