Mardin’de İlk Kez Müze Görmeyen Çocuklar Kültürel Mirasla Tanıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Mardin’de Müzeleri İlk Kez Gören Çocuklarla Buluştuk

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinlik sayesinde daha önce hiç müze görmemiş çocuklar ve ailelerinin kültürel mirasla tanıştığını açıkladı.

Bakan Ersoy, Anadolu’nun dört bir yanında yetişen geleceğin “Kültür Koruyucuları”nın önemine vurgu yaparak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı, “Kaçakçılıkla Mücadele Dairemiz, Kültür Koruyucuları Programı kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Daha önce müze görmemiş çocuklarımız ve aileleri, kültürel mirası keşfetme fırsatı buldu. Mardin’in ilk Kültür Koruyucuları, kültürel varlıkların korunmasının ve kaçakçılıkla mücadelenin önemini öğrendi. Bu değerli etkinliğe katkı sağlayan Koçlu Köyü İlkokulu öğretmeni Sedanur Bilen ve Mardin Müzesi’ne teşekkür ediyorum. Kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Esra Ağaçyetiştiren – Kültür Sanat

Related Posts

Ebeveynler yaz tatilini çocuklarıyla nasıl verimli geçirebilir?

Karnelerin verildiği 20 Haziran Cuma gününün ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için yaz tatili başladı.

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu!

ALES 2 sınavı ne zaman, sorusu adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından ALES sınavı akademik kariyer hedefleyen adayların katılımı ile gerçekleşecek. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman? İşte detaylar…