Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

Beyaz Saray Açıkladı: ABD’nin Lübnan-İsrail Anlaşması Uzatıldı

Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, “ABD tarafından izlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlanacağı duyuruldu.

Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun henüz çekilmediği bölgelerden dün gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereği, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgal bölgelerinden 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı.

Anlaşmanın uygulanmasının ardından İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle sürekli ateşkesi bozdu.

24 Ocak’ta İsrail ordusu, çekilme sürecinin zamanında tamamlanamadığını savunarak pazar gününe kadar çekilme işleminin tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Trump’ın beklemediği protesto: Podyuma çıktı, tribünler yuhaladı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahneye çıkan ABD Başkanı Donald Trump, kupayı Chelsea’ye takdim ettiği törende yoğun protestoyla karşılaştı. Tribünlerdeki yuhalamalar, Trump’ın Jeffrey Epstein skandalındaki tavrından göçmen politikalarına kadar biriken toplumsal tepkileri gözler önüne serdi.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

2 yaşındaki Miraç’ın kahreden ölümü

Karaman’da 5’inci kattan düşen 2 yaşındaki Miraç bebek hayatını kaybetti.

Sakarya’nın gözde mekanlarından Maden Deresi’ndeki şelale kurudu

Sakarya’nın Kocaali ve Karasu ilçeleri arasında kalan Maden Deresi ve Şelalesi bölgede yağış azlığı nedeniyle kuraklık dönemi yaşıyor.

İsrail ordusu Gazze’de Türk mezarlığına saldırdı… Mezarda da rahat yok

Gazze Şeridi’nde ne diriye ne de ölüye huzur var. İsrail ordusu, müzakerelerin gölgesinde soykırıma devam ederken bu kez Han Yunus kentinde Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen mezarlığı hedef aldı. Buldozerlerle düzenlenen saldırıda ölüler mezarlarından çıkarıldı.