Kudüs ve Gazze İçin Birlik Paneli

Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze Konulu Panel Diyarbakır’da Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği tarafından düzenlenen “Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze” konulu panel, Merkez Yenişehir ilçesindeki dernek binasında gerçekleştirildi. Panele Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Abdulkuddüs Yalçın, İslam ümmetinin bir araya gelerek, birlik olmasının önemine vurgu yaptı. Yalçın, Gazze’deki ateşkesin İslam aleminin hayrına olmasını dileyerek, ateşkesin Gazze ve Filistinlilerin nihai zaferi olduğunu belirtti.

Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi ise Gazze davasında alimlerin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini ifade etti. Elçi, yeni nesil alimlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Gazze’nin zaferini kutluyorum. İnşallah bir gün Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşuruz. Rabbim bize bu mübarek günleri gösterir.”

Panelde Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum “Kudüs ve Gazze’ye karşı ümmetin sorumluluğu”, Doç. Dr. Abdurrahman Ensari “Gazze direnişinde Kur’ani değerlerin yansımaları”, Prof. Dr. Metin Yiğit “Boykotun şeri yönü ve devamlılığı” ve Doç. Dr. Ahmet Tekin “Kudüs’ün tarihi durumu” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Related Posts

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Eski THK yöneticisinden orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı açıklama

THK’ya kayyum atanması sonrasında görevden alınan eski THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman Sözcü TV’de Damla Doğan Tuncel’in Detayına İnelim programında konuk oldu.

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.

3 gün sonra bu şartı yerine getirmeyen trafiğe çıkamayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesiyle, 1 Temmuz’dan itibaren 750 kilogram altı römorklar için noter tescili ve plaka alma zorunluluğu geliyor. Kurala uymayanlar trafiğe çıkamayacak ve denetimlerde cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

İsrailli askerler katliamı itiraf etti: Gazze’de yardım arayan ölüm buluyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ‘yardım dağıtımı’ adı altında sivil Filistinlileri kasten öldürmesi artık İsrail medyasının da gündeminde. Haaretz gazetesine konuşan İsrailli askerler, yardım noktalarındaki silahsız kalabalıklara nasıl ateş açtıklarını anlattı.