Kayseri’den Çevre Dostu Enerji Üretimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi sayesinde 1 yılda 44 milyon kilovatsaat elektrik üreterek 22 milyon metreküp sera gazı salınımını engelledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki katı atıkları enerjiye dönüştürerek çevre ve ekonomi alanında önemli kazanımlar sağlıyor.

Tesiste, 2019 yılından bu zamana kadar katı atıklar değerlendirilerek 236 milyon 275 bin kilovatsaat elektrik üretildi.

Enerji üretimi, kentin enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılarken, 120 milyon metreküp sera gazı salınımı engellendi.

Geçen yıl 44 milyon kilovatsaat elektrik üretilen tesiste, 22 milyon metreküp sera gazı salınımı da önlendi.

Tesiste, 2019’dan itibaren 11 bin metrekarelik alanda topraksız sera yöntemiyle 2 bin 700 ton domates üretildi.

Related Posts

Turizmde personel krizi!

Yaz sezonuna artan beklentilerle giren turizm sektörü, ekonomik sıkıntılar ve personel yetersizliği nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor. Türkiye genelindeki sahil kasabaları ve tatil beldelerinde faaliyet gösteren sezonluk işletmeler, ciddi bir iş …

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.