Kan donduran gerçek… 1.200 bebek madde bağımlısı çıktı

İskoçya’da Uyuşturucu Bağımlısı Doğan 774 Bebek Şaşkınlık Yarattı

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’u kapsayan Lothian bölgesinde hamilelik döneminde uyuşturucu kullanan annelerden doğan 774 bebeğin madde bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Benzer durum Glasgow ve Clyde bölgelerinde 221, Grampian bölgesinde ise 209 bebekte tespit edildi.

Uyuşturucu bağımlısı olarak doğan bebeklerde titreme, hiperaktivite, ciltte kızarıklıklar ve tiz sesli ağlama gibi kontrol edilemeyen belirtiler belirlendi.

İskoçya Liberal Demokrat Partisi Lideri Alex Cole-Hamilton, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir bebeğin hayata uyuşturucu bağımlısı olarak başlaması, düşünülebilecek en kötü durumdur” şeklinde konuştu.

Cole-Hamilton ayrıca eski başbakan olan Sturgeon’un 2014-2023 yılları arasında alkole ve uyuşturucuya bağımlılık hizmetlerine yapılan bütçe kesintileri nedeniyle hizmetlerin kapatıldığını veya etkisiz hale geldiğini belirtti. Ayrıca, “Başbakan John Swinney’in sunduğu yeni bütçe de aynı hataları tekrar etme riski taşımaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Parti lideri, İskoçya hükümetinden bağımlılıkla mücadele hizmetlerine daha fazla destek sağlamasını istedi. Cole-Hamilton, “Bağımlılıkla mücadele için daha fazla kaynak ayrılması, bu trajik durumların önlenmesinde kilit bir rol oynayacaktır” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Sakarya’nın gözde mekanlarından Maden Deresi’ndeki şelale kurudu

Sakarya’nın Kocaali ve Karasu ilçeleri arasında kalan Maden Deresi ve Şelalesi bölgede yağış azlığı nedeniyle kuraklık dönemi yaşıyor.

İsrail ordusu Gazze’de Türk mezarlığına saldırdı… Mezarda da rahat yok

Gazze Şeridi’nde ne diriye ne de ölüye huzur var. İsrail ordusu, müzakerelerin gölgesinde soykırıma devam ederken bu kez Han Yunus kentinde Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen mezarlığı hedef aldı. Buldozerlerle düzenlenen saldırıda ölüler mezarlarından çıkarıldı.

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.

Almanya’ın F-35 hamlesi, Fransa ile gerilime neden oldu

11 Temmuz 2025 Cuma günü Politico’da yer alan habere göre, Almanya 15 adet ek F-35 savaş uçağı satın alma kararı aldı. Bu alımla birlikte, Almanya’nın toplam F-35 filosu 50 uçağa ulaşacak. Daha önce 85 adet yaşlanan Tornado savaş uçağının yerine 35 …