Hindistan ile Çin arasında direkt uçuşlar yaklaşık 5 yılın ardından yeniden başlayacak

Hindistan ve Çin, Direkt Uçuşları Yeniden Başlatıyor

Hindistan ile Çin arasındaki direkt uçuşların yaklaşık 5 yıl aradan sonra tekrar başlaması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri ve Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong, Pekin’de bir araya geldi.

Görüşmeler sonucunda, iki ülke arasında yaklaşık 5 yıl önce askıya alınan direkt uçuşların tekrar başlatılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Hint ve Çinli yetkililer, uçuşlarla ilgili düzenlemeleri yapmak üzere yakın bir zamanda bir araya gelmeyi planlıyor.

Ayrıca, Hint hacıların Çin’in Tibet Özerk Bölgesi sınırları içindeki Kailash Mansarovar bölgesine dini ziyaretlerine izin verilecek.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 75. yılı kapsamında gerçekleşen görüşmede, karşılıklı güvenin yeniden tesis edilmesinin önemi vurgulandı. Ekonomik ve ticari ilişkileri ele alan taraflar, uzun vadede ikili ilişkileri geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Çin-Hindistan Uzlaşması

Çin ile Hindistan arasında, Himalayalar’daki tartışmalı sınır hattında 2020’de yaşanan çatışmayla doruk noktasına çıkan anlaşmazlığın çözümü için yürütülen müzakereler, geçen yıl anlaşmayla sonuçlandı.

Taraflar, 22 Ekim 2024’te iki ülke arasındaki geçici hududu belirleyen Fiili Kontrol Hattı’nın Ladakh bölgesinde karşılıklı devriye faaliyetlerini düzenlemek konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, anlaşmanın ardından, 23 Ekim 2024’te, Kazan’daki BRICS Liderler Zirvesi marjında yüz yüze görüştü. İki lider, 5 yılın ardından ilk kez bir araya geldi.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Pakistan’da dengeler değişti: İktidar koalisyonu mecliste üçte ikilik çoğunluğu elde etti

Pakistan’da iktidardaki koalisyon hükümeti, Seçim Komisyonu’nun (ECP) ayrılmış koltukların Pakistan Tahreek-e-Insaf dışındaki partilere tahsis edilmesine ilişkin son bildiriminin ardından parlamentoda nihayet üçte iki çoğunluğu elde etti. Bu gelişme …

Mansur Yavaş, trafiği rahatlatacak iki yeni projenin tamamlandığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eryaman bölgesinde trafik sorununu hafifletmek amacıyla iki önemli altyapı çalışmasını tamamladıklarını açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten, Özgür Özel’e ‘cunta yönetimi’ tepkisi: ‘Büyük bir bilinçsizlik sergiliyor’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarına tepki göstererek “Özel’in, Cumhurbaşkanımıza ve kabinesine ‘cunta yönetimi’ ifadesi kullanması, demokratik siyasete karşı bir noktada durduğunun en açık göstergesidir” dedi.

Putin ve Macron’dan kritik görüşme: Orta Doğu ve Ukrayna masada!

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma, ABD’nin İran’a yönelik saldırıları ve Ukrayna’daki durum bağlamında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin, Rusya ve Fransa’nın …

Öcalan’la görüşmek için Türkiye’ye geldiler

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için gelen yabancı heyet İstanbul’da temaslarda bulundu.

ABD Başkanı Trump duyurdu: İsrail Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıkladı. Trump, temsilcilerinin İsrailli yetkililerle “uzun ve verimli” bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.