Hindistan ile Çin arasında direkt uçuşlar yaklaşık 5 yılın ardından yeniden başlayacak

Hindistan ve Çin, Direkt Uçuşları Yeniden Başlatıyor

Hindistan ile Çin arasındaki direkt uçuşların yaklaşık 5 yıl aradan sonra tekrar başlaması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri ve Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong, Pekin’de bir araya geldi.

Görüşmeler sonucunda, iki ülke arasında yaklaşık 5 yıl önce askıya alınan direkt uçuşların tekrar başlatılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Hint ve Çinli yetkililer, uçuşlarla ilgili düzenlemeleri yapmak üzere yakın bir zamanda bir araya gelmeyi planlıyor.

Ayrıca, Hint hacıların Çin’in Tibet Özerk Bölgesi sınırları içindeki Kailash Mansarovar bölgesine dini ziyaretlerine izin verilecek.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 75. yılı kapsamında gerçekleşen görüşmede, karşılıklı güvenin yeniden tesis edilmesinin önemi vurgulandı. Ekonomik ve ticari ilişkileri ele alan taraflar, uzun vadede ikili ilişkileri geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Çin-Hindistan Uzlaşması

Çin ile Hindistan arasında, Himalayalar’daki tartışmalı sınır hattında 2020’de yaşanan çatışmayla doruk noktasına çıkan anlaşmazlığın çözümü için yürütülen müzakereler, geçen yıl anlaşmayla sonuçlandı.

Taraflar, 22 Ekim 2024’te iki ülke arasındaki geçici hududu belirleyen Fiili Kontrol Hattı’nın Ladakh bölgesinde karşılıklı devriye faaliyetlerini düzenlemek konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, anlaşmanın ardından, 23 Ekim 2024’te, Kazan’daki BRICS Liderler Zirvesi marjında yüz yüze görüştü. İki lider, 5 yılın ardından ilk kez bir araya geldi.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Siyonistlerin ‘Güvenli İsrail’ doktrini çöktü: Tel Aviv’in son hali havadan görüntülendi

İsrail’in, İran’ın üst düzey isimlerine dronlu suikast düzenlemesinin ardından, İran’ın misilleme olarak 2 gündür devam ettirdiği balistik ve süpersonik füzelerle yaptığı saldırılar, İsrail işgali altındaki Tel Aviv, Hayfa, Bat Yam gibi şehirlerde hedeflere isabet etti. Böylelikle İsrail’in 1947’den bu yana öncelikli politika olarak belirlediği, ‘Güvenli İsrail’ doktrini de çökmüş oldu. İran attığı füzelerle, Siyonistlerin çok güvendiği Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak Tel Aviv’deki bazı bölgeleri enkaza çevirdi. Tel Aviv’deki yıkım dron kameralarıyla havadan görüntülendi.

İsrail ordusu: İran geceki misilleme saldırılarında İsrail’e 80’e yakın füze attı

İsrail’in orta ve kuzey bölgelerini hedef alan füze saldırılarında en az 10 kişi öldü, 250 kişi de yaralandı

TIR’ın arkasına tutunan bisikletlinin akılalmaz yolculuğu kamerada

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir bisiklet sürücüsünün TIR’ın arkasına tutunarak yaptığı tehlikeli yolcuk, seyir halindeki bir otomobil sürücüsü tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

İran ve ABD görüşmeleri iptal edildi

Haftasonu yapılması planlanan ABD ve İran arasındaki nükleer müzakereler iptal edildi. Gelişme Umman Dışişleri Bakanı tarafından açıklandı

İran-İsrail geriliminde tehlikeli tırmanış | Suikastlar, hava saldırıları, patlamalar: İşte Tahran ve Tel Aviv arasındaki çatışmanın yakın tarihi…

İran-İsrail geriliminde tehlikeli tırmanış | Suikastlar, hava saldırıları, patlamalar: İşte Tahran ve Tel Aviv arasındaki çatışmanın yakın tarihi…