Hedef bu hafta ziyaretleri tamamlamak

DEM Parti Heyeti, Siyasi Görüşmeler İçin Yola Çıktı

DEM Parti heyeti, bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığındaki AK Parti heyeti ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’la buluşmak üzere yola çıktı. Yarın ise DEVA ve Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret edecekler. Heyet, CHP’den gelecek yanıtı bekliyor ve görüşmenin çarşamba günü gerçekleşebileceği konuşuluyor.

DEM Parti, ziyaret trafiğini hafta sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Kulislerde, heyetin partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeleri tamamladıktan sonra Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret edeceği konuşuluyor.

‘Barışı İnşa Edeceğiz Ya Da Her Yer Gazze Olacak’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Demokratikleşme sağlanmadığı sürece emperyalist güçlerin bölgede oyun kurmasının önünü açmış olursunuz. Bu nedenle Irak, İran, Suriye ve Türkiye’de de Kürt sorunu çözülmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, “Bu tarihsel kırılma sürecinde ya pozitif bir şekilde ilerleyeceğiz ve barışı inşa edeceğiz ya da negatif yönde kırılmalar yaşanacak ve her yer Gazze’ye dönüşecek” ifadelerini kullandı.

/ EVRİN GÜVENDİK – Ankara

Related Posts

Tarsus’ta Yeni Cami ve Kur’an Kursu Protokolü İmzalandı

Mersin Tarsus’ta hayırsever Mustafa Kaplan tarafından cami ve Kur’an kursu yapımı için protokol imzalandı.

Çin, Dijital Kalkınmada Öne Çıkıyor

Mehmet Bozkurt, Çin’in dijital kalkınmada kayda değer ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Kamu İşçileri İçin Zam Teklifi: Yüzde 24

Kamu işçileri için KÇP görüşmelerinde 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 24 zam teklifi yapıldı.

Devrekani’de Samanlık Yangını

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde çıkan yangında samanlık kullanılamaz hale geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Hakk’a yürüdü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Zarife Çayır vefat etti. Çayır, bugün Zeytinburnu Merkez Efendi Cami’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ayvalık Mezarlığı’na defnedilecek.

Şarkıcı Metin Işık ve oğlunun 46 yıl hapis cezası aldığı davada yeniden yargılama devam ediyor

Şarkıcı Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık’ın hapis cezası ile cezalandırıldığı davada verilen karar Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Bozma kararı ardından yapılan yeni yargılamada savcı mütalasını açıkladı.