Google şimdi de Duolingo’yu hedef alıyor

Google, Yabancı Dil Öğrenme İçin Yeni Araçlar Sunuyor

Google, yabancı dil öğrenmek isteyen kullanıcılar için üç YZ destekli deneysel araç sunuyor. Bu araçlar, henüz erken aşamalarında olmalarına rağmen, şirketin kendi çok modlu büyük dil modeli Gemini’nin desteği ile Duolingo’ya rakip olmayı hedeflediği görülüyor.

Araçlardan İlk İhtiyacınıza Özel Cümle ve Söylemleri Hızlıca Öğrenin

İlk araç, o anda ihtiyaç duyduğunuz belirli cümle ve söylemleri hızlıca öğrenmenize yardımcı oluyor.

İkinci Araç ile Kendinizi Daha Yerel İfade Edin

İkinci araç, daha az resmi ve daha yerel bir şekilde kendinizi ifade edebilmenize olanak tanıyor.

Üçüncü Araç ile Çevrenizdekilerden Yeni Kelimeler Öğrenin

Üçüncü araç ise telefonunuzun kamerasını kullanarak, çevrenizdekilere dayalı yeni kelimeler öğrenmenizi sağlıyor.

Google, yabancı dil öğrenmenin en sinir bozucu yanlarından biri olarak henüz öğrenmediğiniz belirli bir tümceye ihtiyaç duyduğunuz anları gösteriyor.

Mini Ders ile Kolay ve Hızlı Öğrenme Deneyimi

Yeni “Mini Ders” daracı ile, “kayıp pasaport” gibi bir ifade ile içerisinde bulunduğunuz durumu özetlediğinizde, bu bağlama uygun kelime haznesi ve gramer ipuçları alabiliyorsunuz. Ayrıca “Nerede kaybettiğimi bilmiyorum” ya da “Polise bildirmek istiyorum” gibi duruma özel yanıt önerileri de alıyorsunuz.

Daha Yerel Konuşmalar için Slang Hang Aracı

“Slang Hang” adlı diğer araç ise, kullanıcıların yeni öğrendikleri dili konuşurken, daha az yabancı dil kitabı gibi konuşmalarını sağlamayı hedefliyor. Google, yeni bir dili öğrendiğinizde genelde ilk zamanlar onu çok resmi şekilde kullandığınızı bu yüzden de kullanıcılarına yerel konuşma konusunda yardımcı olacağını ifade ediyor. Bu özellik sayesinde öğrenmek istediğiniz dili konuşan iki kişi arasında geçebilecek konuşmalar üretebiliyorsunuz. Örneğin, bir satıcı ile müşterisi arasında geçmesi muhtemel diyalogları canlandırmanız mümkün.

Objeleri Tanımlayan Word Cam / Kelime Kamerası

Son olarak, üçüncü araç olan “Word Cam / Kelime Kamerası” çevrenizdekilerin fotoğrafını çektiğinizde, Gemini yardımıyla objeleri tanımlayıp, öğrendiğiniz dilde onları etiketliyor. Özellik, objeleri tanımlayabilmeniz için kullanabileceğiniz benzer kelimeleri de size sunuyor.

Bu yeni deneysel araçlara Google Labs üzerinden erişmeniz mümkün ve Türkçe de dahil pek çok dil destekleniyor. Bakalım Google, Duolingo’ya darbe vurabilecek mi?

Related Posts

Süper Lig’de 34. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’de 34. haftada oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı.

Merakla beklenen Deadlock yakında açık beta sürümüne kavuşabilir

10 yılı aşkın bir süredir Portal, Half-Life, Counter-Strike ve DotA serilerinin dışında bir oyun üretmeyen Valve, bu çizgiyi bozmaya hazırlanıyor. Bir süredir şirket içinde geliştirilen, kahraman nişancı ve MOBA türlerini birleştiren Deadlock …

Yeni nesil Siri, performansı ile şaşırtabilir!

Apple CEO’su Tim Cook, 2025 ikinci mali çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda; şirketin Apple Intelligence çatısı altında geliştirdiği yeni Siri özelliklerinin gecikeceğini açıkladı. Cook teknolojinin halen istenen kalite düzeyine …

Half-Life 3, yaz aylarında gelebilir! Büyük sürpriz

Oyun dünyasının en çok beklenen yapımlarından biri olan Half-Life 3 ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 1998 yılında piyasaya sürülen ve FPS türüne yön veren seri, uzun süredir sessizliğe gömülmüş durumdaydı. Ancak son dönemde ortaya çıkan …

Huawei, dayanıklı taşınabilir SSD’sini tanıttı: 2000MB/s aktarım hızı sunuyor

Huawei, profesyoneller ve dış mekan kullanıcıları için tasarlanmış yüksek performanslı taşınabilir SSD’sini duyurdu. Kunling eKitStor Shield 200 isimli SSD, USB-C portu üzerinden USB 3.2 Gen 2×2 bağlantısıyla 2000 MB/sn’ye kadar aktarım hızına …

e-Devlet Tarife Karşılaştırma Sistemi sonunda geldi!

Mobil haberleşmeden sabit internete, televizyon hizmetlerinden telefon tarifelerine kadar birçok farklı iletişim hizmetini kapsayan yeni tarife karşılaştırma sistemi e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir