Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye her daim Kıbrıs Türkü’nün yanında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Kıbrıs Barış Harekatı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Varlık ve Güvenliğini Teminat Altına Aldı”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 51 yıl önceki Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Türkünün varlık ve güvenliğini teminat altına aldığını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

  • “Bu suretle, Ada’da yaşayan Türkler kadar Rumlar için de yarım asırdır süregelen huzur ve güven ortamı oluşmuştur. Anavatan ve garantör Türkiye, her daim Ada’nın eşit sahibi Kıbrıs Türkü’nün yanındadır. Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın iki devletli çözüm vizyonuna desteğimiz tamdır. Kıbrıs Türkü’ne uygulanan insanlık dışı izolasyonlarla mücadelemiz devam edecek; iktisadi ve mali işbirliğimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınma çabalarına desteğimiz kesintisiz sürecektir.”
  • “Zürih ve Londra Antlaşmaları ile Kıbrıs Türkü’nün geleceğini güvence altına alan şehit Başbakanımız Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu’yu, Kıbrıs Türkü’ne önderlik yapan Doktor Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, harekat kararını alan ve uygulayan Bülent Ecevit ile Necmettin Erbakan’ı bu vesileyle rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 1974 yılında milli davamız uğruna şehit olan Mehmetçik ve mücahitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

Related Posts

Bakü’den Erivan’a barış anlaşması için “paraflama” önerisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Ermenistan’la görüşmelere işaret ederek, “Azerbaycan geçici araç olarak anlaşma metninin paraflanması önerisini getirdi” dedi.

Türkiye’de güzel şeyler de oluyor

İstanbul’da dik bir yokuştan inemeyen kağıt toplayıcısını fark eden Yunus polisi, kağıt toplayıcısına yardım ederek yokuştan inmesini sağladı.

Dev maçta yere yığıldı bir daha kalkamadı: “Üst üste acımasız yumruklar”

Boks dünyanın iki devinin karşı karşıya geldiği maçta Wembley Stadyumu tarihi anlara şahitlik etti.

Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Oceans Seven parkurunun en zorlu etaplarından biri olan 41,2 km’lik Kuzey Kanalı’nı 13 derece suda 10 saat 48 saniyede geçerek Türk bayrağını İskoçya’da dalgalandırdı. Okyanus Yedilisi’nde 6 etabı geçen ilk Türk oldu.

Drift Yapan Sürücüye Rekor Ceza

Mersin’de drift yapan B.H.’ye 46 bin 392 TL ceza kesildi ve sürücü belgesine el konuldu.

20 yıldır komadaydı: Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti

Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu 20 yıldır komada olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un vefat ettiği belirtildi.