CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı için Hibe Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği destekli CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’ndan Hibe Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği’nin desteklediği CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında yer alan yerel projeler için hibe programı başvuruları açıldı. Sergi, atölye-seminer-sempozyum, konser, performans, tiyatro prodüksiyonu, eğitim programları, gazetecilik ve belgeselcilik gibi alanlarda gerçekleştirilecek başvurular, 20 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek.

Goethe-Institut İstanbul tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeye devam ediyor.

2021 yılında başlayan programın ikinci dört yıllık dönemi için başvurular açıldı. Yerel Projeler Hibe Programı için yapılan ilk çağrıya başvurular, Goethe-Institut’un Hibe Başvuru Portalı üzerinden alınmaya başlandı.

Yerel Projeler Hibe Programı, yerel topluluklar ve izleyiciler üzerinde etkili olan projelere fon sağlayarak Türkiye’deki kültür ve sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını desteklemeyi amaçlıyor. Kültürel diyalog, toplumsal katılım, ifade özgürlüğü ve demokratik süreçlerin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Hibe programına sergi, atölye-seminer-sempozyum, konser, performans, tiyatro prodüksiyonu, eğitim programları, gazetecilik ve belgeselcilik gibi pek çok kültürel etkinlik için başvurulabilecek projeler arasında yer alıyor. Başvurular, 20 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

Ebeveynler yaz tatilini çocuklarıyla nasıl verimli geçirebilir?

Karnelerin verildiği 20 Haziran Cuma gününün ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için yaz tatili başladı.

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu!

ALES 2 sınavı ne zaman, sorusu adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından ALES sınavı akademik kariyer hedefleyen adayların katılımı ile gerçekleşecek. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman? İşte detaylar…