Avrupa-İran arasındaki nükleer masa yarın İstanbul’da kurulacak

İran ve E3 Arasında Yapılacak Görüşmenin Konusu Nükleer Program ve Yaptırımların Kaldırılması

Dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleşecek görüşmenin odak noktası, İran’ın nükleer programı ve yaptırımların kaldırılması olacak. 2 Mayıs’ta Roma’da planlanan E3-İran görüşmesi, ABD ile planlanan müzakerelerin ertelenmesi sebebiyle iptal edilmişti. İstanbul’daki toplantıyı onaylayan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile dolaylı görüşmelerin devam ettiğini ve Avrupa ülkeleriyle doğrudan görüşmelere hazır olduklarını belirtti. Arakçi, Avrupalıların yalnız kalmalarını istemediklerini ve müzakerelere devam edeceklerini vurguladı.

TAHRAN’DAN YENİ TEKLİF

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, İran, nükleer programını askıya almak yerine Arap ve ABD kurumlarının da dahil olacağı ortak bir nükleer zenginleştirme girişimi kurma teklifinde bulundu. Gazetenin dört İranlı yetkiliye dayandırdığı habere göre, Arakçi, söz konusu teklifi ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’a, 11 Mayıs’ta Umman’da gerçekleştirilen görüşmelerde iletti.

Related Posts

‘Ucuz kopya’ sanılmıştı: Nadir nüshalardan olduğu anlaşıldı

Harvard Üniversitesi koleksiyonunda “ucuz kopya” zannedilen Magna Carta belgesinin, 1300 yılına ait nadir nüshalardan biri olduğu ortaya çıktı. Bu tarihi keşif, İngiliz hukuk sistemine dair önemli ipuçları taşıyor.

Düğün sezonu öncesi ‘sahte takı’ uyarısı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birçok evde düğün hazırlıkları hızlanırken kuyumcular da evlenecek çiftlere “sahte altın”a karşı uyarıda bulundu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Silivri’ mesajı: Bugün bana yöneltilen iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın, bu davaların asıl savcısısın!

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Silivri’ mesajı: Bugün bana yöneltilen iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın, bu davaların asıl savcısısın!

CHP’li Kılıç’tan ‘ölmedim’ mesajı: Haberi yalanladı

Bir haber sitesinde CHP İzmir Milletvekili Sevdan Erdan Kılıç’ın hayatını kaybettiği haberi yayımlandı. Kılıç, söz konusu haberi sosyal medya hesabından yalanladı.

CHP’li Aşkın Genç: ‘Türk işçisi, yılın üç ayını devlete çalışıyor’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, OECD’nin 2024 yılı verileriyle ilgili, “Evli, 2 çocuklu bir çalışanın sırtındaki vergi yükü OECD ortalamasının 2 katı. Türk işçisi yılın üç ayını devlete çalışıyor. Türkiye, OECD’nin en yüksek net gelir vergisini alan ülkesi. Vergide adalet sağlanmadan sosyal adalet mümkün değildir” dedi.

Bursa’da 1013 adet altın ve gümüş sikke ile kağıt para yakalandı

Bursa’da tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen R.Ö.’nün (66) evine yapılan baskında, Fatih Sultan Mehmet ve Napolyon gibi hükümdarların dönemlerine ait 1013 altın ve gümüş sikke ile kağıt para ele geçirildi.