Amerikalı şirket pil hücrelerini Türkiye’de üretecek

Pomega Enerji ve Our Next Energy, Türkiye’de Lityum Demir Fosfat Pil Hücreleri Üretimi İçin İş Birliği Yapacak

Kontrolmatik iştiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, ABD’nin lider pil üreticilerinden Our Next Energy ile lityum demir fosfat pil hücrelerinin Türkiye’de üretimi için anlaştı.

Pomega’nın Ankara’daki gigafabrikasında bu yıldan itibaren “314 Ah LFP” pil hücrelerinin üretileceği bildirildi. Üretim kapasitesi ise gelecek yıl 2 gigavatsaate ulaşacak ve 2027’de yıllık 5 gigavatsaate çıkarılması hedefleniyor.

Projenin amacı, ONE’ın Michigan’daki tesisini desteklemek ve uluslararası teste tabi tutularak üretilecek pil hücrelerinin küresel ihracat pazarlarına hitap etmesini sağlamak.

ONE CEO’su Mujeeb Ijaz, şirketin dayanıklı ve yerelleştirilmiş pil tedarik zincirleri oluşturma hedefine vurgu yaparak, Pomega ile iş birliği yapmanın önemini vurguladı.

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ise Ankara’daki üretim tesisinin uluslararası standartlara uygun olduğunu belirterek, ONE ile yapılan iş birliğinin hücre üretimini aşarak projelerin geliştirilmesine de olanak tanıyacağını söyledi.

Related Posts

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Bakan Memişoğlu duyurdu: 18 bin alım yapacağız!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM’de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, 37 bin sağlık personeli atamasının ikinci etabına ilişkin, “Eylül ayında ilerleyeceğiz. 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım …