Gazze’de 60 çocuk açlıktan öldü: İsrail sağlık altyapısını hedef alıyor

Sağlık Altyapısı Gazze’de Hedef Alındı: İsrail’in Saldırıları Sonucu Felaket

600. gününe giren saldırılar nedeniyle Sağlık Bakanlığı, İsrail’in doğrudan hedef aldığı sağlık altyapısının çöktüğünü açıkladı.

Gazze’de bulunan 38 hastaneden 22’sinin şu anda hizmet dışı olduğunu belirten bakanlık, temel ilaç stoklarının yüzde 47’sinin tükendiğini ve tıbbi sarf malzemelerinin ise yüzde 65’inin tükendiğini duyurdu. Saldırılar sonucunda yurt dışına çıkmayı bekleyen 477 hasta da yaşamını yitirdi.

Hastanelerdeki yatak doluluk oranının yüzde 106’yı geçtiği ve 104 ameliyathaneden sadece 50’sinin çalıştığı belirtildi. Ayrıca, altyapıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, Gazze’deki 34 oksijen istasyonundan 25’inin tahrip edildiği ve kalan 9 istasyonunun kısmen çalıştığı bilgisi verildi.

Öte yandan, Gazze’deki tüm manyetik rezonans (MR) cihazlarının imha edildiği ve bu hayati teşhis hizmetinin artık sunulamadığı aktarıldı. Hastanelerde bulunan 110 jeneratörden sadece 49’unun çalışır durumda olduğu ve bu jeneratörlerin acil bakım ve yakıt takviyesine ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İnsani Felaket Derinleşiyor: İsrail Hastaneleri Hedef Alıyor

Sağlık Bakanlığı, 60 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini ve İsrail’in hastaneleri ve sağlık merkezlerini kasıtlı şekilde hedef aldığını, sağlık ekiplerini, hastaları ve yerinden edilmiş sivilleri alıkoyduğunu açıkladı.

Son 24 saat içinde İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 28 Filistinli hayatını kaybederken, 179 kişi yaralandı. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda ise toplamda 54 bin 84 kişi yaşamını yitirdi, 123 bin 308 kişi yaralandı.

Related Posts

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Hakk’a yürüdü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Zarife Çayır vefat etti. Çayır, bugün Zeytinburnu Merkez Efendi Cami’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ayvalık Mezarlığı’na defnedilecek.

Şarkıcı Metin Işık ve oğlunun 46 yıl hapis cezası aldığı davada yeniden yargılama devam ediyor

Şarkıcı Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık’ın hapis cezası ile cezalandırıldığı davada verilen karar Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Bozma kararı ardından yapılan yeni yargılamada savcı mütalasını açıkladı.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Trump’ın beklemediği protesto: Podyuma çıktı, tribünler yuhaladı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahneye çıkan ABD Başkanı Donald Trump, kupayı Chelsea’ye takdim ettiği törende yoğun protestoyla karşılaştı. Tribünlerdeki yuhalamalar, Trump’ın Jeffrey Epstein skandalındaki tavrından göçmen politikalarına kadar biriken toplumsal tepkileri gözler önüne serdi.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

2 yaşındaki Miraç’ın kahreden ölümü

Karaman’da 5’inci kattan düşen 2 yaşındaki Miraç bebek hayatını kaybetti.