DSÖ: Gazze’deki açlık ve kıtlık çok yüksek seviyelere ulaştı

Gazze’deki Sağlık Durumu DSÖ Tarafından Değerlendirildi: Kaynak Eksikliği ve Yıkım Sürüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Balkhy, Gazze’deki sağlık durumunu değerlendirdi ve durumunun tahrip edici olduğunu belirtti. Balkhy, Gazze’de sağlık için kritik olan alanların ve altyapının tamamen yok edildiğini vurgulayarak, sağlık konusunda insanların zorlu bir ortamda yaşadığını ifade etti.

Gazze’de hijyen eksikliği ve sağlık bakım sistemlerindeki yıkımın yanı sıra, temel ilaçların ve aşıların büyük bir kısmının stoklarda olmadığına dikkat çeken Balkhy, bu durumun ciddi bir kaynak eksikliğini ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, tıbbi ekipmanların çoğunun stoklarda bulunmadığını ve sadece birkaç hastanenin kısmen veya asgari düzeyde hizmet verebildiğini dile getirdi.

Balkhy, Gazze’deki sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade ederek, ancak karşılaştıkları yıkıcı durumun zorluğuna dikkat çekti.

“Sınırda daha fazla yardım ulaştırmak için bekleyen yaklaşık 51 tırımız var” diyen Balkhy, Gazze’de cilt döküntüleri, zatürre, enfeksiyonlar ve travma sonrası stres bozukluğu gibi salgınların yaşandığını, bu durumun Gazze halkını olumsuz etkilediğini ve özellikle insani yardım ulaştırmanın zorluklarına işaret etti.

Gazze’deki açlık ve kıtlığın arttığını vurgulayan Balkhy, bölgede temel gıda ihtiyaçları ve besin eksikliği konusunda ciddi bir çaresizlik yaşandığını belirterek, açlıktan ölen insanlar olduğunu söyledi. Son olarak, Gazze’deki ölüm sayısının resmi rakamlarla uyumsuz olduğunu ve yıkımın tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu dile getiren Balkhy, durumunun hayal gücünün ötesinde olduğunu belirtti.

Related Posts

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Hakk’a yürüdü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Zarife Çayır vefat etti. Çayır, bugün Zeytinburnu Merkez Efendi Cami’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ayvalık Mezarlığı’na defnedilecek.

Şarkıcı Metin Işık ve oğlunun 46 yıl hapis cezası aldığı davada yeniden yargılama devam ediyor

Şarkıcı Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık’ın hapis cezası ile cezalandırıldığı davada verilen karar Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Bozma kararı ardından yapılan yeni yargılamada savcı mütalasını açıkladı.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Trump’ın beklemediği protesto: Podyuma çıktı, tribünler yuhaladı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahneye çıkan ABD Başkanı Donald Trump, kupayı Chelsea’ye takdim ettiği törende yoğun protestoyla karşılaştı. Tribünlerdeki yuhalamalar, Trump’ın Jeffrey Epstein skandalındaki tavrından göçmen politikalarına kadar biriken toplumsal tepkileri gözler önüne serdi.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

2 yaşındaki Miraç’ın kahreden ölümü

Karaman’da 5’inci kattan düşen 2 yaşındaki Miraç bebek hayatını kaybetti.