Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu’dan “Spotify” açıklaması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’dan Spotify’ın Türkiye’deki Durumuna İlişkin Açıklama

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türkiye pazarında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olmasına rağmen Spotify’ın ne bir temsilcilik açmadığını ne de yerli müzik kültürüne karşı sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de sanatçıların dijital mecralarda yeterli desteği bulamamasının yapıcı bir diyalog ve somut adımlarla çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Spotify gibi uluslararası dijital platformlar Türkiye pazarında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olmasına rağmen ne bir temsilcilik açmış ne de yerli müzik kültürüne karşı sorumluluk üstlenmiş durumda. Vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmemesi bir yana, içerik algoritmalarında nitelikten çok sansasyona öncelik verilmesi; argo, şiddet ve yasaklı madde kullanımını teşvik edici içeriklerin listelerde öne çıkarılması kabul edilemez bir tercihtir.”

“Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bizler, Türkiye’de nitelikli müzik üreten sanatçılarımızın her zaman yanındayız. Ancak dijital platformların da bu hassasiyeti paylaşması şarttır. İş birliği ve sürdürülebilirlik açısından bu sorumlulukların yerine getirilmesi büyük önem arz etmektedir.”

Oğuzhan Koç’tan Spotify’a Tepki

Öte yandan, şarkıcı Oğuzhan Koç da konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

“Sevgili Spotify Türkiye, artık bizi de sevecek misin yoksa bu aşktan ümidimizi keselim mi? Pop listende rap, rap listende arabesk, yeni çıkanlara baktım, yeni çıkmamışlar, yeni bir şeyler yapıyoruz, yapmamışız sayıyorsunuz. Sanatçı için muhatap arıyoruz, yok. Sene 2025, gökyüzünde bir müzik tanrısına şarkı sunup ‘umarız beğenir’ deyip bekliyoruz sanki. Bu ülkenin müziğini iyiye götürmek istiyorsanız (ki lütfen isteyin) nitelikli ve istikrarla üretim yapan müzisyenleri de lütfen destekleyin.”

Related Posts

Ebeveynler yaz tatilini çocuklarıyla nasıl verimli geçirebilir?

Karnelerin verildiği 20 Haziran Cuma gününün ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için yaz tatili başladı.

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu!

ALES 2 sınavı ne zaman, sorusu adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından ALES sınavı akademik kariyer hedefleyen adayların katılımı ile gerçekleşecek. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman? İşte detaylar…