Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

Türk-Yunan İşbirliği Ekonomik ve Ticari Açıdan Önem Kazanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, İTO’da gerçekleşen Türk-Yunan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan’ın sadece tarihi ve kültürel olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu vurguladı. Avdagiç, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini, Yunanistan’ın ise bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan kritik bir geçide sahip olduğunu belirtti ve bu stratejik pozisyonun önemine dikkat çekti.

Türk ve Yunan iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin, küresel ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik kazançlar elde etmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsal yapıların, işbirliğini teşvik etmede önemli rol oynadığını dile getirdi. Mevcut durumda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamların artabileceğine inandıklarını belirtti.

Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğine dikkat çeken Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasındaki bağlantıda kilit bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, taşımacılıkta uygulanan kısıtlayıcı transit geçiş kotalarının zorluk yarattığına işaret etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini ve ticaret aktivitelerinin değerli olduğunu belirtti. Efraimoglou, Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu ve yatırım için çekici bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Efraimoglou, ekonomilerin birbirine destek olabileceğine inandıklarını ve Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım konularında odak noktası haline geldiğini ifade etti. Türk-Yunan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Related Posts

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azalışla 154 milyar 411 milyon dolara indi.

CHP’li vekil Meclis gündemine taşıdı! “Çin tuzu yasaklansın”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, gıda ürünlerindeki sağlık riskleri, tarım zehirlerinin kullanımı ve denetim yetersizlikleri üzerine önemli …

Şanlıurfa Karaköprü’de afet konutları tamamlandı: Dışarıdan 10 daire verseler yine de buradan ayrılmam

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 2 bin 738 konutun yapımı tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahibi Ayşe Elman’ın “Dışarıdan 10 daire verseler, yine de buradan ayrılmam” sözünü alıntılayarak, “Bu güvenin adı: TOKİ. Şanlıurfa Karaköprü’deki 2 bin 738 yuvamızda hayat yeniden başladı. Birlikte güçlü yarınlara” mesajını paylaştı.

ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı

Ayrıntılar geliyor…

Cevdet Yılmaz’dan en düşük emekli maaşı, ÖTV zammı ve kamu işçilerinin zam pazarlığı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, en düşük emekli maaşı için enflasyonu işaret etti.

Emekliler Türkiye’de sokağa çıkacak

Emekliler sokağa iniyor… Farklı illerde 12.30’da başlayacak eylemler 19.00’a kadar devam edecek.