Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 1,8 milyon avroluk deprem hazırlığı desteği

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Türkiye Arasında İstanbul’daki Depreme Hazırlık Çalışmaları için Hibe Anlaşması İmzalandı

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında İstanbul’da depreme hazırlık çalışmalarını desteklemek amacıyla 1,5 milyon avroluk hibe anlaşması imzalandı. Banka, ayrıca İstanbul’daki depreme hazırlık çalışmaları kapsamında İSMEP projesine de 300 bin avro teknik yardım hibesi sağlayacak.

İstanbul’un depreme karşı direncinin artırılması amacıyla Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. Anlaşma kapsamında, İstanbul’da kritik kamu altyapılarının yenilenmesine yönelik yürütülen projelere teknik yardım sağlayacak gönüllü eğitim faaliyetlerinin finansmanı için Türkiye’ye 1,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlanacak.

  • Hibe, AKKB’nin 2023 yılında doğal ve ekolojik afetlerle mücadele amacıyla kurduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden sağlanıyor.
  • Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda bu fondan yararlanmaya hak kazandı.

Söz konusu finansman, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB İdari Konseyi tarafından onaylanan İstanbul’daki kritik kamu sağlık altyapılarının inşası ve yenilenmesine yönelik projeleri tamamlayıcı nitelikte olacak. “Yatırım Projesi” (INV Projesi) kapsamında yürütülecek faaliyetler, şehrin afetlere karşı hazırlıklı olmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Anlaşma; hibenin transferi ve kullanımı, proje uygulamaları, raporlama ve denetim süreçlerine ilişkin hüküm ve koşulları içeriyor.

İSMEP’E 300 BİN AVRO HİBE

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamındaki altyapı yatırımlarının ekonomik etkisinin değerlendirilmesi için Türkiye ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında yeni bir hibe anlaşması imzalandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu anlaşma kapsamında, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmaları için gerçekleştirilecek Ekonomik Etki Değerlendirme Projesi (EED) için Türkiye’ye 300 bin avroya kadar teknik yardım hibesi sağlanacak. Hibe, AKKB’nin afetlere karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2023 yılında oluşturduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden verilecek.

  • Türkiye, söz konusu desteği Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla talep etti.
  • EED Projesi, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB tarafından onaylanan İstanbul’daki kamu altyapı projelerini tamamlayıcı nitelikte olacak.

Anlaşma, hibenin transferi, kullanım şekli, proje uygulama adımları, izleme ve denetim mekanizmalarını da kapsıyor.

Related Posts

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, emeklilik sistemi üzerindeki suiistimallere karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Hileli yollarla emekli olanların maaşları iptal ediliyor ve gerekli hukuki süreçler başlatılıyor. Yetkililer, yurttaşları kurallara uygun hareket etmeleri konusunda uyarıyor.

27 bin TL’ye varan emekli promosyonu: Banka banka güncel liste açıklandı

Emekli maaşlarını kendi bünyelerine çekmek isteyen bankalar promosyon yarışına girdi. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri için promosyon miktarları 12 bin TL’den başlayıp 27 bin TL’ye kadar yükseldi. Bankalar mayıs ayı itibarıyla yeni kampanyalarını duyurdu.

Türkiye’de sahte cep telefonu uyarısı: Hepsi toplatılıyor

Açıklamada “Piyasada, firmamızın marka ve modelleri kopyalanarak bilgimiz ve onayımız dışında üretilmiş sahte ürünlerin varlığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda gerekli hukuki süreçleri başlatmış ve mücadeleyi sürdürmektedir. Orijinal ürünlerimizle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir