İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği İhracat Rakamlarını Açıkladı

Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB), 2025 Nisan ayı ihracat rakamlarını duyurdu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 3,2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiren UİB, yılın ilk 4 aylık döneminde ise toplamda 13 milyar 65 milyon 358 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, rakamları değerlendirirken, “Global ekonomideki değişiklikler, ihracatçılarımızın stratejik adımlar atmasını gerektiriyor. Ancak üyelerimizin gayretli çalışmaları sayesinde Uludağ İhracatçılar Birliği olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı dönemde Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) ihracatı da yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin doları bulurken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki toplam ihracatları yüzde 8,5 artışla 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara ulaştı.

NİSANDA 100 MİLYON DOLARA YAKLAŞTI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki ihracatları 408 milyon 22 bin doları buldu.

Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat yapan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise Ocak-Nisan dönemi toplamında 272 milyon 997 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın dört aylık dönemindeki ihracatları 92 milyon 637 bin dolar oldu.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık bir ihracat yaparken, dört aylık dönemde 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış gerçekleştirdi.

Related Posts

En havalı Türk kadın milyarder

İş dünyası dergisi Forbes’ın ‘kendi servetini yaratan kadınlar’ın bu yılki listesinde Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) Başkanı ve çoğunluk hissedarı Eren Özmen de yer aldı.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kamu çalışanlarına kötü haber! SGK uzmanı kara tabloyu açıkladı

600 bin kamu işçisinin gözü kulağı yapılacak zamda. Hükümet ikinci teklifinde ilk 6 ay için yüzde 17, ikinci altı ay için de yüzde 10 teklifinde bulundu. Kamu işçileri teklife tepkili.

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.

35 dereceye varan sıcakta ekmek parası!

Erzincan’da Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, 35 dereceye varan sıcaklara rağmen tarlada çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Erzincan merkeze bağlı köylerde, şeker pancarı tarlalarında çalışan mevsimlik tarım …

Trump, Fed başkanını değiştiriyor: Seçtiğim isim hazır

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’ı faiz indirimine gitmediği için topa tutmaya devam ediyor. ABD medyasında yer alan habere göre Powell’ın yerine yeni isimler düşünen Trump’ın görev için seçtiği ismi erken açıklamayı planladığı iddia edildi.