Kalp Krizi Tehlikesine Dikkat: Her 4 Kişiden Biri Risk Altında

Kalp Krizinin Tehlikelerine Dikkat! Her 4 Kişiden Biri Risk Altında

KAYSERİ – Kalp krizi, sessiz bir düşman olarak adlandırılıyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalp hastalıklarının genellikle belirti vermeden meydana geldiğini ve dünya genelinde yılda 18 milyon kişinin, Türkiye’de ise 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Karakaş, Türkiye’de her 4 kişiden birinin hayatının belli bir döneminde kalp hastalığıyla karşılaştığını ve bu hastalığın sessiz ama tehlikeli bir düşman olduğunu vurguluyor. Kalp damar tıkanıklıklarının belirti vermeden ilerlediğini ve erken yaşlarda başlayan bir süreç olduğunu ifade ediyor.

Belirtileri göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi olan kalp krizine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Karakaş, vurguluyor: “Normalden farklı bir rahatsızlık hissedildiğinde hafife alınmamalı, çünkü zamanında müdahale edilmezse kalp kaslarına kalıcı hasar verebilir ve ölümle sonuçlanabilir.”

Doç. Dr. Karakaş, kalp gribine de dikkat çekerek Covid ve diğer virüslerin kalp kası hasarı yapabileceğini aktarıyor. Kalp krizinden bağımsız olarak, kalp gribinin de belirtilerinin benzer olduğunu ve profesyonel destek alınması gerektiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Karakaş, her an karşılaşabileceğimiz kalp krizi riskine karşı sağlıklı bir yaşam tarzı benimsememiz gerektiğini ve düzenli kontrollerin önemini vurgulayarak, “Kalbinizi koruyun, kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı MEB.gov.tr | Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman? MEB AÖL 3. Dönem sınav yerleri belli oldu mu, nasıl ve nereden öğrenilir? MEB tarihi duyurdu!

AÖL sınav giriş belgesi MEB.gov.tr sorgulama 2025 ekranı söz konusu sınava kısa süre kala öğrencilerin gündemine geldi. Takvime göre , 30 Nisan’da başlayan AÖL kayıtları sona erdi. Yapılan resmi açıklamaya göre 3. dönem açık lise sınavları temmuz ayında gerçekleşecek ve öğrenciler açık lise sınav giriş belgelerini söz konusu sınavdan önce MEB.gov.tr duyurusu ile alabilecekler. Söz konusu Açık Öğretim Lisesi sınavları öncesi AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı MEB duyurusu ile erişime açılacak. Öğrenciler dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi ile girecekler. Peki, AÖL sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır, nasıl nereden alınır? Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman? İşte, AÖL sınav yeri sorgulama ekranı ve sınav takvimi!

Ebeveynler yaz tatilini çocuklarıyla nasıl verimli geçirebilir?

Karnelerin verildiği 20 Haziran Cuma gününün ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için yaz tatili başladı.

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.