Türk makarna sektörü yeni yılda bir önceki ihracat rakamını korumak istiyor

Göymen: Geçen Yıl Hedeflediğimiz İhracat Hedefini Başarıyla Gerçekleştirdik

Göymen, geçen yıl 1,5 milyon tonluk ihracat hedeflerini yakaladıklarını ve 1 milyar dolarlık dış satış gerçekleştirdiklerini açıkladı. Afrika ülkelerine yapılan ihracattan memnun olduklarını ve diğer Avrupa ülkelerine ihracatlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Göymen, “Bu yıl da 1,5 milyon ton rakamını koruyacağımızı düşünüyorum. Afrika’da yapılan yatırımlar üretimi artırıyor ve bu da kendi ülkelerindeki üretimi desteklemek amacıyla vergiler getiriyor. Bu durum Türkiye için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Suriye’ye Makarna İhracatı Artacak

Göymen, Suriye’ye yapacakları ihracatın yeni yönetimle birlikte artacağına inandıklarını belirtti. Suriye’ye yönelik yeni çalışmalar planladıklarını söyleyen Göymen, “Son dönemde yaşanan değişiklikler ve yeni vergi uygulamaları bizleri zorluyor. Ancak ilerleyen zamanlarda durumu yeniden değerlendirip Suriye’ye makarna gibi temel gıda ürünlerinde ihracatı artıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Related Posts

AJet’in Suriye uçuşları başladı!

AJet, Suriye’nin Şam kentine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

En havalı Türk kadın milyarder

İş dünyası dergisi Forbes’ın ‘kendi servetini yaratan kadınlar’ın bu yılki listesinde Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) Başkanı ve çoğunluk hissedarı Eren Özmen de yer aldı.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kamu çalışanlarına kötü haber! SGK uzmanı kara tabloyu açıkladı

600 bin kamu işçisinin gözü kulağı yapılacak zamda. Hükümet ikinci teklifinde ilk 6 ay için yüzde 17, ikinci altı ay için de yüzde 10 teklifinde bulundu. Kamu işçileri teklife tepkili.

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.

35 dereceye varan sıcakta ekmek parası!

Erzincan’da Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, 35 dereceye varan sıcaklara rağmen tarlada çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Erzincan merkeze bağlı köylerde, şeker pancarı tarlalarında çalışan mevsimlik tarım …