Mardinli oyuncu Fırat Kaya, ‘Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’de

Fırat Kaya, “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” Dizisine Katıldı

Mardin İGFA’nın başarılı oyuncusu Fırat Kaya, son zamanlarda dikkat çeken Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin kadrosuna Turab karakteriyle katıldı. Daha önce TRT 1 ekranlarında “Bir Sevdadır” dizisinde rol alan Kaya, yeni projesiyle izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dizi, Yeni Karakterlerle Güçlendi

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” dizisi, seyircilerle iddialı bir bölümle buluştu. Sedat İnci’nin yönettiği ve Akli Film imzasını taşıyan dizide, Kan Çiçekleri projesinden ayrılan Barış Baktaş ve Gökhan Gürdeyiş’in ardından Fırat Kaya da katıldı. Kaya, Selahaddin Eyyubi (Uğur Güneş) ve Börü’nün yeğeni Turab karakterine hayat verecek.

Genç Yetenek Fırat Kaya’nın Başarısı

Konservatuvar mezunu Fırat Kaya, 2 vizyon filminde ve 2 dizide başrol deneyimine sahip. “Aşk Seni Bulur” ve “Lanetli Anlaşma” filmlerinde rol alan oyuncu, geçen sezon TRT 1’de yayınlanan “Bir Sevdadır” dizisinde de yer almıştı. Kaya, bu performansıyla iki ödül kazandı; doğu Avrupa uluslararası film festivalinden en iyi erkek oyuncu ve tiyatroda “Sait Hopsait” karakteriyle 9. Bedia Muvahhit Tiyatro ödüllerinden yılın en başarılı genç kuşak erkek oyuncusu ödüllerini aldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin yeğeni Turab karakterini canlandıracak olan Fırat Kaya, İGFA’ya yaptığı açıklamada, “Selahattin Eyyubi’nin yeğeni olarak rol almak benim için büyük bir mutluluk” dedi.

Related Posts

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.

3 gün sonra bu şartı yerine getirmeyen trafiğe çıkamayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesiyle, 1 Temmuz’dan itibaren 750 kilogram altı römorklar için noter tescili ve plaka alma zorunluluğu geliyor. Kurala uymayanlar trafiğe çıkamayacak ve denetimlerde cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

İsrailli askerler katliamı itiraf etti: Gazze’de yardım arayan ölüm buluyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ‘yardım dağıtımı’ adı altında sivil Filistinlileri kasten öldürmesi artık İsrail medyasının da gündeminde. Haaretz gazetesine konuşan İsrailli askerler, yardım noktalarındaki silahsız kalabalıklara nasıl ateş açtıklarını anlattı.

Ferdi Zeyrek’in ardından Ege Belediyeler Birliği başkanı belli oldu

Ferdi Zeyrek’in ardından Ege Belediyeler Birliği başkanı belli oldu

Mansur Yavaş: Önceki genel başkanımız ve mevcut genel başkanımızın bir ve bütün durması en büyük arzumdur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceki genel başkanımız, mevcut genel başkanımız ve tüm partililerin tek yumruk halinde bir ve bütün durması en büyük arzumdur, olması gerekendir. Aksi halde ben dâhil hiçbirimizin siyaset yapmasının bir anlamı kalmaz.” açıklamasında bulundu