6 yılda toplam 1 milyar TL oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Büyük Destekler Sunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın katıldığı programda İzmit Akmeşe’deki üreticilere yüzde 50 hibeli ilkbahar dönemi yem bitkisi tohumu ve gübreleri teslim edildi. Büyükakın, 6 yılda tarıma 1 milyar TL destek verdiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR, TARIMA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın öncülüğünde ilimizdeki üreticiye destek devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği 2025 Yılı İlkbahar Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum ve 15-15-15 gübresi desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda İzmit Akmeşe Mahallesi’nde düzenlenen törende, çiftçilere tohum ve gübreleri teslim edildi.

ÇİFTÇİLERE VERİLEN DESTEKLER

İzmit Akmeşe Mahallesi’nde düzenlenen gübre ve tohum dağıtım törenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra; AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban, Tarım Kredi Bölge Müdürü Harun Kırmızı, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ve diğer yetkililer katıldı. Törende üreticilerin yaşadığı mutluluğa ortak olan Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin bereketli toprakları için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

TARIMA DESTEK VERMEK ÖNCELİĞİMİZ

Başkan Büyükakın, “Bütün dünya çapında kuraklık, savaşlar ve göçler nedeniyle yaşanan üretim problemlerinin Dünya Risk Raporu her yıl yayınlanır. O raporlarda gıda krizi ilk 10’dadır. Şimdi böyle dediklerinde olayın üstünü örteceklerini zannediyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Her şey burada görünüyor ve somut, elle tutuluyor. Sahada tarım işiyle uğraşanlar, hayvancılık işiyle uğraşanlar, arıcılıkla uğraşanlar buradalar. Onlar da yararlandıkları için biliyorlar. Geçtiğimiz 6 yıl boyunca farklı farklı başlıklar altında tarıma 1 milyar TL destek verdik. Daha çok kaynağımız olsa daha fazla destek versek” diyerek, tarıma verilen önemi vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR’İN TARIMSAL DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında yaklaşık bin 500 çiftçiye yüzde 50 hibeli, 3 bin çiftçiye bin 150 ton 15-15-15 gübresi (23 bin paket) ile 70 ton (4 bin 800 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu desteği veriyor. Proje kapsamında Kocaeli genelinde yaklaşık 45 bin 100 dekar tarım alanının desteklenmesi hedefleniyor. Tohum ve gübre destekleme projesi kapsamında çiftçilere toplamda 40 milyon TL destek sağlandı.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Turizmde personel krizi!

Yaz sezonuna artan beklentilerle giren turizm sektörü, ekonomik sıkıntılar ve personel yetersizliği nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor. Türkiye genelindeki sahil kasabaları ve tatil beldelerinde faaliyet gösteren sezonluk işletmeler, ciddi bir iş …

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.