25 yıldır gemilerde ama ne kaptan ne de mürettebat!

Mario Salcedo: 25 Yıldır Gemi Yaşamını Tercih Ediyor

Denizlerin müdavimi Mario Salcedo, tam 25 yıldır “Royal Caribbean” gemilerinde yaşayarak geçen günlerde tam 1.000’inci gemi seyahatini tamamladı. Artık “karada yürümeyi unuttuğunu” söyleyen Mario, gemi yaşamını öylesine benimsemiş ki “karada olmaktan daha rahat geliyor” diyor.

“Süper Mario” Lakabıyla Tanınıyor

Gemi dünyasında “Süper Mario” olarak bilinen Salcedo, balkonlu bir kabin için yılda yaklaşık 101.000 dolar (yaklaşık 3.6 milyon TL) harcıyor. Bu yaşam tarzını ise yatırım yönetimi işleriyle finanse ediyor.

Royal Caribbean’daki itibarı o kadar yüksek ki bazı gemilerde mürettebat, güvertede onun için masa ve sandalyelerle “Süper Mario’nun Ofisi” adını verdikleri alanlar oluşturmuş.

“Gemi Hayatı Hiç Sıkıcı Olmuyor”

Sosyal medyada bulunmayan Mario, bir röportajında şunları söylüyor: “Gemi hayatı hiç sıkıcı olmuyor. O kadar alıştım ki, gemide olmak karada olmaktan daha rahat.”

Küba doğumlu iş insanı, 1997’de ilk kez bir tura katıldığında bu yaşam tarzına âşık olmuş. Birkaç farklı şirketle denemeler yaptıktan sonra, Royal Caribbean’ın gemilerini kendine en uygun bulmuş. 2000 yılından bu yana neredeyse aralıksız olarak Royal Caribbean gemilerinde yaşıyor. Pandemi döneminde 15 aylık bir ara dışında, sadece birkaç gününü karada geçiriyor.

1000’inci Turunu Karayipler’de Tamamladı

Mario’nun 1.000. seyahati, 5 Ocak’ta Miami’den kalkış yapan Explorer of the Seas gemisinde gerçekleşti. 11 gecelik tur, Panama ve Güney Karayipleri’ni kapsıyordu.

Günlerinin yaklaşık beş saatini çalışarak geçiren Mario, geri kalan zamanı “eğlenerek” değerlendiriyor. “Sıfır stres, mükemmel bir yaşam tarzı” diyen Mario, gemi hayatını “bulabileceğim en iyi yaşam biçimi” sözleriyle ifade ediyor.

Related Posts

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.

CHP kurultayının iptali davası bugün görülüyor

Mutlak butlan isteminin damga vurduğu dava sürecinde Kılıçdaroğlu, “ilan edilirse geri dönerim” demişti, Özel ise “Allah kimseyi düşürmesin” diyerek yanıt vermişti.

3 gün sonra bu şartı yerine getirmeyen trafiğe çıkamayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesiyle, 1 Temmuz’dan itibaren 750 kilogram altı römorklar için noter tescili ve plaka alma zorunluluğu geliyor. Kurala uymayanlar trafiğe çıkamayacak ve denetimlerde cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

İsrailli askerler katliamı itiraf etti: Gazze’de yardım arayan ölüm buluyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ‘yardım dağıtımı’ adı altında sivil Filistinlileri kasten öldürmesi artık İsrail medyasının da gündeminde. Haaretz gazetesine konuşan İsrailli askerler, yardım noktalarındaki silahsız kalabalıklara nasıl ateş açtıklarını anlattı.

Ferdi Zeyrek’in ardından Ege Belediyeler Birliği başkanı belli oldu

Ferdi Zeyrek’in ardından Ege Belediyeler Birliği başkanı belli oldu

Mansur Yavaş: Önceki genel başkanımız ve mevcut genel başkanımızın bir ve bütün durması en büyük arzumdur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceki genel başkanımız, mevcut genel başkanımız ve tüm partililerin tek yumruk halinde bir ve bütün durması en büyük arzumdur, olması gerekendir. Aksi halde ben dâhil hiçbirimizin siyaset yapmasının bir anlamı kalmaz.” açıklamasında bulundu