Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ülke ordusuna kazandırılacak 116 Abrams tankı için ABD’li makamların onay verdiğini bildirdi.
Blaszczak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Polonya Silahlı Kuvvetlerinin zırhlı potansiyelini artırma yolunda bir adımın daha geride kaldığını belirtti.
Güçlü ordunun ehemmiyetini vurgulayan Blaszczak, “ABD’li makamlar 116 Abrams tankının satışını onayladı. Fiyat görüşmelerine devam ediyoruz. Birinci teslimatlar 2023’te mümkün.” tabirlerini kullandı.
Blaszczak, temmuzda mahallî medyaya verdiği demeçte, Polonya hükümetinin “Polonya ordusunun savunma kabiliyetlerini değerli ölçüde güçlendirecek” bir mutabakatla “ABD ile 116 adet kullanılmış Abrams tankının satın alınmasına ait bir mukavele üzerinde anlaştığını” duyurmuştu.